DFG: Gazeteci Süleyman Ahmed serbest bırakılsın

DİYARBAKIR – Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG), 25 Ekim’de Kuzey ve Doğu Suriye’de ailesini ziyaretten döndüğü sırada Sêmelka Sınır Kapısı’nda KDP asayişi tarafından alıkonulan ve kendisinden 14 gündür haber alınamayan Rojnews’in Arapça servisi editörü Süleyman Ahmed’in durumuna ilişkin yazılı açıklama yaptı.

“Kaçırılan gazeteci Süleyman Ahmed’in akıbeti derhal açıklansın” başlıklı açıklamada, “Dünyada gazetecilere çalışacakları güvenli bir ortam sağlanmadıkça özgür bir basından, düşünce ve ifade özgürlüğünden söz edemeyiz. Özellikle Ortadoğu’da gazetecilerin yaşam şansı, sağlıklı bir şekilde görevini yapabilmesi çok daha zorlaşmaktayken, Kürdistan coğrafyasında bu durum daha da çekilmez bir hal almaktadır” denildi. KDP, Federal Kürdistan Bölgesi’nde basın özgürlüğü namına hiçbir değerin yaşamasına müsaade etmediğini belirten açıklamada, Ahmed’in yaşamından endişe duyulduğuna dikkat çekildi.
Açıklamada, “Federal Kürdistan Bölgesi’nde daha önce de defalarca buna benzer uygulamalar gördük. Özellikle gazetecilere dönük acımasız bir politika yürütülmekte ve basın özgürlüğü ayaklar altına alınmaktadır. Katledilen gazetecilerden tutalım, zindana atılarak yıllarca orada tutulan basın mensuplarına kadar KDP’nin ve Federal Kürdistan Bölgesi yönetimi kirli bir geçmişe sahip. Bu nedenle Süleyman Ahmed’in yaşamından endişe duyuyoruz” ifadelerine yer verildi.

‘OLUMSUZ BİR DURUMDAN KDP SORUMLU OLACAK’

“Federal Kürdistan Bölgesi yönetimine çağrıda bulunuyoruz” denilen açıklamada, Süleyman Ahmed’in akıbeti hakkında bir an önce kamuoyunun bilgilendirilmesi ve nereye götürülmüş ise derhal serbest bırakılmaması istendi.

DFG açıklamasında, “Aksi takdirde yaşanacak herhangi bir olumsuz durumdan kendileri sorumlu olacaktır. Bu vesileyle tüm dünya kamuoyunun da başta Süleyman Ahmed olayı olmak üzere KDP’nin gazetecilere dönük uygulamalarına sessiz kalmamaları çağrısında bulunuyoruz” denildi. (DUVAR)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x